Onsdagskväll med museet: Jenny Wenhammar och Femen Sweden


Välkommen till Onsdagskväll med museet – vår föreläsningsserie om aktuella och intressanta ämnen!

Onsdagen den 27 mars gästas vi av konstnären och politikern Jenny Wenhammar, som våren 2012 startade Femen Sweden på Facebook, men först 2013 kom ut som aktivist i Femen.

Femen är en radikal feministisk aktivistgrupp som bildades 2008 i Ukraina av Anna Hutsol, Aleksandra Shevchenko och Oxana Shachko. Rörelsen föddes som en protest mot sexindustri, teokrati och diktatur. Femen Sweden gör uppror mot sexism och patriarkalt förtryck genom att använda sina kroppar till politiska vapen. Femens typ av aktivism kallar de själva sextremism och allt sedan organisationen startades har man väckt stor debatt i media över världen.

Anmälan:

Anmäl dig till 27 mars (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScR0x3C3B7zhr3lhHJBUQO5etdeT06oO5AoFrK9bHSK8tkdPg/viewform)

Onsdagskväll med museet: Sista onsdagen varje månad kl 17:15-18:30 i Röda salen (med reservation för ändringar). Vi bjuder in föreläsare från hela Sverige för inblickar och utblickar i aktuella ämnen. Själva föreläsningen är helt gratis!

Mat & mingel: Enklare mat finns att köpa i anslutning till föreläsningen från kl 17:15. Själva föreläsningen börjar 17:30. Kom och fascineras och inspireras på olika sätt i museets härliga atmosfär!

Föreläsningar 2019:

30 januari: Björn Dahlbäck: Polarforskning och klimatförändringar. 27 februari: Cecilia Düringer: Att berätta historia för unga öron. 27 mars: Jenny Wenhammar: Femen Sweden. I samarbete med Skådebanan och Jönköpings Läns Konstförening. 24 april: Mikael Nordström: Liv, död och tro utifrån småländska järnåldersgravfält 22 maj: Karl Martindahl: Om psykisk ohälsa och odling. 28 augusti: Stina Wollter: Konst, kropp och motstånd. 25 september: Jack Werner och Bengt af Klintberg: Från råttan i pizzan till Fejknews. I samarbete med Skådebanan. 30 oktober: Mikael Nordström: Saga och svärdet. 27 november: Magnus Västerbro: Hungeråren som formade Sverige.

När: 27 mars 2019 17:15 - 27 mars 2019 18:30

Var: Dag Hammarskjölds plats 2 / Jönköping

Arrangör: Skådebanan i Jönköpings län och Jönköpings Läns Konstförening