Trappa ner - Läppar, kön & feminina erfarenheter


Trappa ner inför helgen. AW på Trappscenen med FELICIA MULINARI, ZARA KJELLNER och LINA RYDÉN REYNOLS.

Felicia Mulinari har det surrats en del om, hon medverkade som textförfattare i Malmö Stadsteaters uppsättning "Vinnaren tar allt" 2018. Hon är poet och lärare på Kvinnofolkhögskolan och kursen "Your Silence will not Protect you" och kulturredaktör på Feministiskt perspektiv. Nu är hon aktuell med "Det som inte kan utplånas", en diktsvit sprungen ur en kollektiv erfarenhet av rasism och våld.

Zara Kjellner är född 1992 och bosatt i Stockholm. "Manhattan" är hennes debutroman som handlar om Sonia och Olga, Diego och Emanuel, om kvinnorna på Lindex och gynakuten. "Manhattan" handlar om kroppens ingångar och om jakten efter en lysande exit.

Lina Rydén Reynols är uppväxt i Falun och Norge, bor nu i Stockholm där hon arbetar som förlagsarbetare. Hon debuterar med "Läs mina läppar", en diktsamling som vill närma sig det som finns, och villkoren för dess existens: ägandet, tjänandet, munnen, tandens och minnets automatiska meningsskapande i de självtränande systemen.

Garanterat alkoholfritt och tillgänglighetsanpassat!

Läs hela vårt vårprogram på: https://www.stadsbiblioteket.nu/kalendarium/

När: 22 mars 2019 18:00 - 22 mars 2019 19:00

Var: Göteborgs stadsbibliotek Stadsbiblioteket Göteborg / Götaplatsen 3 / Göteborg

Arrangör: Göteborgs stadsbibliotek