Samtal med Merete Mazzarella


Merete Mazzarella samtalar med Annina Rabe om sin nya bok Den försiktiga resenären.

På kryssningsfartyget Baemar råder rutiner, upprepning, samma promenad på däck varje dag. Tillvaron styrs av en stadig rytm, och det känns lätt, kravlöst och samtidigt lite fånigt och komplicerat. Det mest levande ombord, förutom de smått excentriska människorna, är en skadad nattfjäril. Trots ambivalensen upplever resenären Merete Mazzarella en stark fascination för kryssningsmiljön.

I Australien möter hon kryssningsfartygets motsats: en naturskön och vild kontinent med vänliga människor, färgrikt djurliv och brutal historia. Hon och hennes L blir särskilt förtjusta i staden Brisbane, och dit vill de, till sina vänners förvåning, ständigt återvända det anses lite udda att vara fascinerad av landet tvärtom, förstår de snart nog.

Merete Mazzarellas nya är en bok om att resa, om olika sätt att resa, om att resa utan att vara äventyrligt lagd. Det är en bok om återvändo inte bara hem utan också till andra platser, en bok om att omdefiniera sin livshistoria, en bok om arv. Och om kärlek.

Merete Mazzarellas böcker kommer att finnas till försäljning till signeringspris! Det bjuds på dryck och tilltugg.

Varmt välkomna!

När: 19 mars 2019 18:00 - 19 mars 2019 20:00

Var: Rönnells Antikvariat Birger Jarlsgatan 32 / Stockholm

Arrangör: Rönnells Antikvariat