Utomparlamentarisk 8:e Mars


Kvinnostrejk med Feminism Underifrån

8 mars på Möllevångstorget, förhäng från kl. 16, avmarsch kl. 17

Alla är välkomna!

Woman Strike for women's rights on march 8th 4 pm at Möllevångstorget. All are welcome!

Varför strejk?

Under de senaste åren har vi sett en mängd större lyckade kvinnostrejker världen över. Nu är det dags att vi feminister i Sverige låter oss inspireras av denna våg och att vi tillsammans protesterar mot dagens allt mer högervridna politik och repressiva statsapparat. – Vi måste visa att vi vägrar ge oss utan kamp.

2018 var året då högern tillsammans med flera rasistiska- och kvinnofientliga krafter fick ännu mer inflytande såväl i politiken som i kulturvärlden. Samma år som #metoo-rörelsen med all tydlighet visade hur otrygga villkor på arbetsmarknaden har ett obestridbart samband med sexuella trakasserier och tystnadskulturer drev den svenska staten på arbetet för att inskränka strejkrätten.

– Vi måste visa att det inte går att göra avkall på våra rättigheter.

Partier med allt mer inflytande, som exempelvis Sverigedemokraterna, börjar att öppet rikta hot mot aborträtten och i media pågår det en konservativ backlash mot feminismen. Det politiska klimatet blir än mer polariserat.

– Vi måste visa att vi inte går med på en öppet inhuman politik och vi måste med all tydlighet visa på vilken sida vi står.

Vi vill använda strejken som ett sätt att protestera och för att understryka att feminism inte bara är ett tryck på en tröja eller en kamp för att kvinnor ska kunna bli chefer. All feminism är viktig, men för oss går det inte att kämpa för en feminism utan klasskamp.

– Vi måste visa att feminism är en levande politisk rörelse och för att den ska gynna oss alla går den inte att skilja från klasskampen.

Genom att strejka vill vi visa motstånd mot staten, kapitalet och den nyliberala högerpolitiken och deras ständiga försämringar av våra arbetsvillkor, vår bostadssituation och våra liv.

– Vi måste visa att denna ständiga högerpolitik, vilken främst drabbar kvinnor och icke-vita, inte ska få slå rot och vart än den visar sig så kommer vi att slå tillbaka.

Vi behöver återigen en bred frihetlig socialistisk kvinnorörelse! Låt oss tillsammans visa att vi inte tänker stå tysta och se på medan de rättigheter som generationer och åter generationer av kvinnor och allierade har kämpat för försvinner bit för bit!

Så, varför strejk?

För att vi vägrar ge oss.

För att vi måste ta tillbaka det som tillhör oss.

För att framtiden tillhör oss!

Bakom arrangemanget och Feminism Underifrån står: Allt åt alla Malmö

Antifascistisk Aktion

Malmö LS av SAC Syndikalisterna

Mangla

Support your local feminist

Södra Klubben

När: 8 mars 2019 16:00 - 8 mars 2019 18:00

Var: Möllevångstorget / Malmö

Arrangör: Feminism underifrån