Musik: Mona Haydar


Superkraft intar UKK. Hon är muslim, syrier och amerikan. Hon är aktivist och artist. Politik och musik. Men framförallt är hon något av det svängigaste, kaxigaste och coolaste hiphopscenen haft att erbjuda på länge.

Med debutsingeln från 2017 ”Hijabi (wrap my hijab)” gav hon en rejäl käftsmäll till rasism och diskriminering, och låten utnämndes av Billboard till en av de 25 starkaste feministiska låtarna någonsin. Denna har hon följt upp låtar som ”Dog (ft. Jackie Cruz)”, ”Lifted” och ”Barbarian”. Här har hon bl a uppmärksammats i SVT Edit där hon intervjuades av Iman Meskini (spelar Sana tv-succén i Skam). Men nu äntligen är Mona Haydar på plats för att göra sin första spelning i Sverige – på internationella kvinnodagen på UKK!

Fri entré.

När: 8 mars 2019 20:00 - 8 mars 2019 21:00

Var: Uppsala Konsert & Kongress Besöksadress: Vaksala torg 1 / Uppsala

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress och Kreativa Feminister Uppsala