Internationella Kvinnodagen - Biopremiär: En Kvinna Bland Män


På Internationella Kvinnodagen i år har filmen En Kvinna Bland Män biopremiär! Inspireras av den sanna historien om den levande ikonen Ruth Bader Ginsburg, aka The Notorious RBG, vars arbete har förändrat hundratals lagar för kvinnor. I regi av Mimi Leder.

Synopsis:

En kvinna bland män är en underhållande och tankeväckande film om den unga Ruth Bader Ginsburg, en småbarnsmamma och advokat som kämpar i en värld helt dominerad av män. Filmen handlar om hennes tidiga kamp för kvinnors lika rätt i samhället. När Ruth (Felicity Jones) tillsammans med sin man Marty (Armie Hammer) tar sig an ett banbrytande fall, vet hon att det för alltid kommer att förändra hur domstolarna och USA ser på könsdiskriminering. Filmen handlar också om kärleken mellan Ruth och Marty, ett livslångt äktenskap och partnerskap som lyckades såväl på det personliga som professionella planet. En kvinna bland män är inspirerad av den sanna historien om Ruth Bader Ginsburg. Som 2018 firade 25-års jubileum som Domare i Högsta Domstolen.

Några kloka ord från en klok kvinna:

"My mother told me to be a lady. And for her, that meant be your own person, be independent." - Ruth Bader Ginsburg

"Women belong in all places where decisions are being made. It shouldn't be that women are the exception." - Ruth Bader Ginsburg

"People who think you could wave a magic wand and the legacy of the past will be over are blind." - Ruth Bader Ginsburg

Schema · Fredag 8 mars 2019:

15:00 - 23:00 Bio Capitol

15:00 - 23:00 Victoria

15:00 - 23:00 Saga

15:00 - 23:00 Filmstaden Söder

15:00 - 23:00 Grand Sveavägen

15:00 - 23:00 Filmstaden Heron City

När: 8 mars 2019 15:00 - 8 mars 2019 23:00

Var: / Stockholm

Arrangör: Nordisk Film Sverige