Föregångerskan - fria internationella kvinnodagen i Kalmar


Fira den internationella kvinnodagen tillsammans med Scenkonst Kalmar, Kalmar Slott, Sensus, Soroptimisterna, Länsstyrelsen och festivalen Queens of Kalmar!

100 år sen den kvinnliga rösträtten - kampen för demokrati är inte över! I Föregångerskan ser vi Catherine Westling i en ny monolog som med humor och frenesi berättar en historia om kampen för en rättighet som vi ofta tar för givet men som vi idag mer än någonsin måste värna om.

Föregångerskan, en kvinnokämpe från förr, påminner om att inte ta våra rättigheter för givet. Demokrati är en färskvara.

Musik och den rosa färgen placerar handlingen här och nu. en 50 minuter rapp monolog om då och nu. Musik och ljud inklipp blir motspelare till Gulli Petrini, en veklig agitator för rösträtten.

I samband med föreställningen kan man beställa soppa! Vid köp av biljetter kan man även välja tillägg och köpa sig en soppa för 110kr. Soppan serveras innan föreställningen från kl 17:30 i slotts restaurangen!

Datum: 2019-03-08 Tid: 19:00 Plats: Kalmar, Kalmar Slott, Gröna salen

Köp biljetter på Dillbergs bokhandel på Storgatan 18 i Kalmar, tel: 0480 101 64 eller på https://www.nortic.se/dagny/show/65567

Som medlem i Scenkonst Kalmar - en del av Riksteatern får du Riksteaterns Scenpass som ger dig rabatt både på våra arrangemang och på föreställningar över hela landet. Vill du bli medlem? Gå in på riksteatern.se/medlem eller fyll i en blankett vid ditt nästa teaterbesök!

När: 8 mars 2019 19:00 - 8 mars 2019 20:30

Var: Kalmar Slott / Kalmar

Arrangör: Scenkonst Kalmar - en del av Riksteatern och 3 andra