Annika Lantz, Sara Kadefors & Åsa Beckman - om Klimakteriet!


Hur är det att åldras som kvinna i Sverige i dag? På scenen samtalar Åsa Beckman, Dagens Nyheters biträdande kulturchef, Annika Lantz, radiopratare, programledare & komiker och Sara Kadefors, författare & journalist, kring åldrande, kropp och vad det är att vara kvinna på 2000-talet. Moderator: Tove Leffler, förlagschef på Bokförlaget Atlas.

Annika Lantz - journalist, programledare och komiker – är välkänd från radio och TV i en rad olika program. ”Lantzkampen” och ”Kära Annika” är två av Annika Lantz mycket populära radioprogram, som sänds i Sveriges Radio P1. År 2016 utkom självbiografin ”Vad ska en flicka göra? Konsten att vara riktigt rädd”, om barndomen, arbetslivet och om behandlingen av den livmoderhalscancer hon drabbades av under skrivprocessen.

Åsa Beckman – biträdande kulturchef och krönikör på Dagens Nyheter – har 2018 tilldelats utmärkelsen ”Årets mediaamazon”, ett pris som delas ut till en kvinnlig arbetsledare inom mediebranschen. Motivering: ”För ditt ledarskap och dina krönikor som behandlar en verklighet som kvinnor känner igen sig i.” Juryn nämner också artikeln i DN där 18 kvinnor vittnar mot den s.k. Kulturprofilen, som Åsa Beckman var redaktör för.

Sara Kadefors – författare som även skriver manus för TV och film - tilldelades våren 2001 det litterära debutantpriset Slangbellan av Sveriges Författarförbund för barnboken Långlördag i city. I november samma år erhöll författaren även Augustpriset för tonårsromanen Sandor slash Ida. Sara Kadefors har också gett ut flera vuxenromaner samt regisserat filmen Sluta stöna eller dö. Kvällens moderator är Tove Leffler, förlagschef på Bokförlaget Atlas.

I samarbete med Bokförlaget Atlas.

När: 20 februari 2019 18:00 - 20 februari 2019 19:00

Var: Stadsbiblioteket Stockholm Sveavägen 73/Odengatan 55 / Stockholm

Arrangör: Stadsbiblioteket Stockholm