Revolutionen, religionen och kvinnorna


Om heta diskussioner kring frihet och jämlikhet under franska revolutionen och om två av 1700-talets feministiska pionjärer, Mary Wollstonecraft och Hedvig Charlotta Nordenflycht, berättar idéhistorikern Elisabeth Mansén i en öppen föreläsning i samband med vårens uppsättning av Karmelitsystrarna på Kungliga Operan.

Läs mer om den öppna föreläsningen: http://bit.ly/2R3b0v3

Läs mer om Karmelitsystrarna på Kungliga operan: https://www.operan.se/repertoarsida/karmelitsystrarna/

Serien Guldfoajén är ett samarbete mellan Kungliga operan och Stockholms universitet som erbjuder öppna föreläsningar kopplade till några av operans mest intressanta föreställningar.

Öppna föreläsningar har alltid varit en viktig del av Stockholms universitets identitet. Ämnena är breda - stora och små, nationella och internationella, bekanta eller helt nya. Se kommande öppna föreläsningar på su.se/oppnaforelasningar

När: 14 februari 2019 18:00 - 14 februari 2019 18:45

Var: Guldfoajén Kungliga operan / Stockholm

Arrangör: Stockholms universitet och Kungliga operan