Just nu! "17000 liv 17000 blommor" Till och med den 24 mars


Pågår 29 januari - 24 mars utanför Liljvalchs Vårsalong i Stockholm.

Låt oss uppmärksamma varje människoliv med en blomma utanför entrén till Liljevalchs konsthall under den pågående Vårsalongen.

VARFÖR 17000?

Ett av Vårsalongens mest uppmärsammade verk "17000" symboliserar varje individ som Sverige planerar att deportera till det pågående kriget i Afghanistan.

VILKA ÄR VI?

Vi som initierat denna manifestation, är en grupp representanter för olika organisationer, bland andra yrkes- och volontärnätverket #vistårinteut, Förbundet Tillsammansskapet och nätverket NU ÄR DET NOG!

VARFÖR MANIFESTERAR VI?

Vi arbetar sedan länge för att stoppa utvisningarna till Afghanistan, eftersom det är ett av världens farligaste länder. Vi möter dagligen - i våra yrken eller genom ideellt arbete - de människor av kött och blod, som drabbas av Sveriges omänskliga asylpolitik. Vi vill ta tillfället i akt och visa på verkligheten bakom verket - den verklighet som vi själva möter varje dag.

HUR GÅR DET TILL?

Låt oss - alla som vill - i all enkelhet lägga en blomma vid sockeln utanför konsthallens entré. Detta i syfte att påminna om de människoliv som redan gått till spillo, bland annat i form av ett anmärkningsvärt stort antal självmord, samt om de unga människor som redan fått sina liv förstörda genom att tvångsdeporteras från en trygg tillvaro i Sverige, till Afghanistan - ett av världens farligaste och mest korrupta länder.

Du som vill, kan låta din blomma åtföljas av en liten bild eller beskrivning av din, eller någon annans, verklighet.

Bidra gärna med dina frågor eller förslag här på evenemangssidan.

Kontaktpersoner:

  • EvaMärta Granqvist: Nätverket NU ÄR DET NOG! evamarta@live.se https://www.facebook.com/groups/1943991532572947/

  • Sara Edvardson Ehrnborg: talesperson #vistårinteut. vistarinteut@gmail.com. https://www.facebook.com/vistarinteut/

  • Marit Törnqvist: Initiativtagare till NU ÄR DET NOG!s kulturarbetarupprop. info@marittornqvist.com

https://www.facebook.com/groups/1943991532572947/permalink/1944391472532953/

Bakom manifestationen "17000 LIV 17000 BLOMMOR" står bland andra: * Yrkes- och volontärnätverket #vistårinteut * Förbundet Tillsammansskapet * Kulturföreningen Stjärnstoff, Karlskrona * Öppna Ögon, Karlskrona * Rosengårds Folkets Hus * Fotoprojektet #jagärsverige * Mångkulturellt Centrum, Ronneby * Volontärnätverket Världen i Värmland * Vakna Sverige, Växjö * KOD för Sverige, Kultur och Demokrati för nyanlända och ensamkommande ungdomar * Vi i världen, ideellt nätverk, Karlstad * Musiker Mot Rasism * Ensamkommandes Förbund * Projektet Songlines, för ungdomar som flytt * Refugees Welcome Sverige * Frivilligorganisationen Agape, Göteborg * Nätverket "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!" * Ung i Sverige, Västerbotten * Låt oss Leva, Ung i Sverige, Luleå * Frivilligorganisationen Agape, Borås * Stockholm Skolstrejk 121212 * Agapes Vänner, Jönköping * Projektet Överenkopp, Röda Korset, Karlstad * Föreningen Stöttepelaren

När: 12 februari 2019 19:00 - 24 mars 2019 22:00

Var: Djurgårgårdsvägen 60 / Stockholm

Arrangör: NU ÄR DET NOG , Musiker Mot Rasism, Kulturföreningen Stjärnstoff, Sverige för flyktingamnesti, m fl