En eftermiddag om Inger Edelfeldts Novellerna på Rönnells


Välkommen till Edelfeldtland - eller välkommen tillbaka, om du har varit här förut.

Människorna i dessa berättelser närmar sig varandra, försöker mötas och gör ibland det. Känslorna är stora, ibland oregerliga. Fantasin ger både näring och lägger krokben. Här uppstår gång efter annan det som jag har förstått är den typiska edelfeldtska humorn, en ofrivillig sådan som gnistrar till när någon av mina gestalters fantasiliv (som ofta går på högvarv) möter en krass, eller åtminstone oväntad, yttre verklighet. Ur Inger Edelfeldts förord.

Inger Edelfeldt är en av Sveriges främsta novellförfattare. I Novellerna samlas stora delar av hennes novellkonst, från I fiskens mage från 1984 till Kläderna som kom ut 2017. Trettiotre års skrivande, trettiotre år av ovanliga människor, människor på gränsen, i vardagliga situationer - fantasier, identitet och saga. Kanske är Inger som mest Edelfeldt i novellgenren.

Det blir högläsning och ett litet samtal!

Boken kommer att finnas till försäljning till specialpris.

När: 19 januari 2019 14:00 - 19 januari 2019 16:00

Var: Rönnells Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32 / Stockholm

Arrangör: Rönnells Antikvariat