Infoträff: Volontär för Refugees welcome Stockholm


Refugees welcome Stockholm välkomnar volontärer till Rosa stationen, Telefonplan.

I samarbete med Midsommargården arrangerar Refugees welcome en rad aktiviteter. På tisdagarna erbjuds juridisk rådgivning, läxhjälp, svenskundervisning, programmeringskurs och språkcafé för fika och samtal på svenska, samt kortspel, schack eller pingis. På söndagarna arrangeras kulturmöten, där teater, musik, konst, dans eller film och fika brukar stå på schemat.

Refugees welcome Stockholm är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation vars syfte är att hjälpa människor på flykt som kommer till Stockholm. Rosa stationen är en mötesplats där alla är välkomna, dit kommer gamla svenskar, nya svenskar och internationella gäster för att öva på svenska och träffa nya kompisar.

På infoträffen den 15 januari berättar Refugees welcome mer om verksamheten. Som volontär finns mycket att bidra med. Behov finns av svensklärare och läxhjälpare, som är pedagogiska och kunniga inom ämnen som svenska, engelska, matte, samhällskunskap med mera och som tycker det är kul att lära andra människor. Receptionen kan vara något för den som gillar att hälsa människor välkommen, och för en fixare finns fika-fixet-uppdrag. Juridikstuderande kan söka sig till Rosa stationens juridiska rådgivning, och få möjlighet både att lära sig i praktiken och hjälpa andra. Andra talanger som välkomnas är kommunikatörer, sociala medieredaktörer, videoredigerare och folk som gillar att planera events (som till exempel Järva politikervecka, Kulturnatten och festivalarrangemang).

ANMÄLAN: Det går utmärkt att bara dyka upp, men klicka gärna kommer på eventet för beräkning av fikaåtgång.

När: 15 januari 2019 17:30 - 15 januari 2019 18:30

Var: Midsommargården, Telefonplan 3 / Stockholm

Arrangör: Refugees welcome Stockholm och Midsommargården