Tamboreras – slagverks-workshop för kvinnor


Fyra tamboreras-workshops i candombe. Utnyttja vintern, träffa andra och lär dig att spela candombe.

Candombe är en musikalisk genre som har sina rötter hos den afro-uruguayanska befolkningen och har spridits i Uruguay, Argentina och Brasilien. Den uruguayanska candomben är den mest praktiserade och har erkänts av Unesco som världskulturarv.

Rytmen spelas på tre trummor:

Repique (mellanstämma). Den mest innovativa och kreativa trumman, den har två mönster, det första en passiv roll där den spelar på trummans sida med pinnen. Sedan kan den improvisera och leka över de andra

Chico: Den mest repetitiva och högsta trumman (i melodi), den låter typ "pa, ra, cat"

Piano (basen): Basen, om chico är spåret så är pianot motorn i tåget, den har ett ljudmönster som i grunden låter "Pa tum ba. Pa tumba. (Källa: Wikipedia )

Kursen ges av Liliana Zavala slagverkare, sångare, låtskrivare, konstnär och producent, född och uppväxt i Córdoba, Argentina, och boende i Stockholm.

”Jag startade projektet Tamboreras i Argentina 2010 tillsammans med slagverkaren Vivi Pozzebon: det började då som ett projekt med workshops och har utvecklats till en stabil verksamhet nu i Argentina. Jag har spelat trummor i 24 år, och frilansar 100% som musiker i olika genrer och är med i olika konstellationer som: The Forbidden Orchestra, Fever Ray, Golbang, Abjeez, Xenomania (Ale Möller) och mitt eget band Liliana Zavala Trio. Jag brinner för det jag gör och arbetar medvetet från musiken för en jämlik och bättre värld. Mer om mig kan ni läsa här: www.lilizavala.com”

Om Tamboreras: Slagverksworkshops av kvinnor för kvinnor. Tamboreras har som primärt mål att förbättra kvinnors situation som musiker, konstnärer, kvinnor och som individer, att acceptera skillnader, förespråka äkthet, engagemang och glädje i trumspelandet. Tamboreras Zavala Pozzebon

Maila till: info@lilizavala.com

När: 14 januari 2019 18:00 - 14 januari 2019 20:00

Var: Sambombas lokal i Västra skogen, Ekelundsvägen 20 / Solna

Arrangör: Libelula Music