Reclaim pride 2019?


Stormöte!

(English version below)

Reclaim pride välkomnar till öppet möte om möjligheterna till alternativ pride 2019 och söker personer och organisationer som vill vara med och skapa pride för queers av queers, efter uppskattad sammankomst 2018.

Bakgrund Förra året bjöd Oh Lorde Göteborg in till öppna möten kring intresset av att skapa alternativ till Europride 2018, med avstamp i att det genom tiderna i Göteborg funnits många alternativa queera rörelser som delvis varit föregångare till dagens pride men även som motpol till mainstream pride. Med avsikten att göra något liknande föddes idén till Reclaim pride.

Reclaim Pride-festivalen arrangerades första gången den 16 och 17 augusti 2018 av ett fristående nätverk av och för hbtqia+ personer på Fängelset kulturhus i Göteborg. Reclaim pride är antikapitalistiskt och har alltså inget vinstintresse samt är kritiskt till kommersialiseringen av pride-rörelsen. Vi arrangerade en uppskattad tvådagarsfestival med uppemot 1 500 unika besökare och cirka 50 programpunkter: www.reclaimpride.se

Under hösten så har Reclaim pride-nätverket arrangerat ett antal studiecirklar med mål att ha ett bredare samtalsforum kring queer organisering men också för att jämna ut kunskap för de som vill organisera sig. Vi kommer fortsätta organisera studiecirklar under våren, schema för detta släpps snart och alla är välkomna att delta även här.

Frågan som ställs är om det finns intresse för att arrangera Reclaim pride även 2019 och hur det ska se ut?

Inbjudan går ut brett till hbtqia+ personer i hela Göteborg med omnejd, alla organisationer, föreningar och andra som vill vara med och skapa andra rum och alternativ för queers. Syftet är också att skapa allianser med andra marginaliserade grupper för att stärka gemensam kampen omänsklig samtid.

Tillgänglighetsinformation: Tyvärr är husets hissar relativt små och smala, cirka 79 cm breda. Dörr in till skolans lokaler är ca. 100 cm bred. Alla tar sig in genom första Långgatan 28B, vån 2. Det finns hörslinga i lokalerna och barnvaktsfunktion. Budget saknas till teckenspråkstolk och ingen volontär har ännu anmält sig. Mötet hålls på svenska men tolkning till engelska kan ordnas vid behov. Anmäl behov av ledsagning i förväg. Arrangörerna vill att alla ska känna sig välkomna.

Volontärer på Reclaim pride: Eftersom många queers är aktivister och aktivister lätt bränner ut sig vill är ambitionen att anpassa festivalens storlek till hur många personer som vill/kan bidra. Organisationer som vill vara med på något sätt men ej har möjlighet att delta på stormötet får gärna höra av sig innan.

Volontärer som vill du hjälpa till att underhålla queer kids under mötet eller hjälpa till att laga mat innan, skriver till: reclaimpridegbg@gmail.com eller Reclaim prides Facebook-sida.

Schema: 14:00 samling med mat (vegansk, säg till om du vill ha glutenfritt eller har andra allergier/behov)

14:30 själva mötet drar igång. Vi börjar med en introduktion av Reclaim Pride från förra året och startrunda där alla får presentera sig själva

14:45 Rum för initiativ, personer och organisationer att berätta vad dom har på gång/idéer Hör av er om ni vill ha avsatt plats i schemat!

15:00 Brainstorming i smågrupper

16:00 Återsamling, framtagande av gemensam bild av hur en alternativ pride 2019 skulle kunna se ut

17:00 Samling för avslutande runda och eventuell uppföljning, sedan tid för mingel

När: 13 januari 2019 14:00 - 13 januari 2019 18:00

Var: Kvinnofolkhögskolan Första Långgatan 28B / Göteborg

Arrangör: Reclaim pride GBG