Lesbisk litterär salong läser Hemfrid


OM BOKEN: Den kylige och krävande familjefadern Bruce Bechdel var engelsklärare och begravningsentreprenör i familjens hemby. Först under collegetiden upptäckte Alison, som nyligen själv kommit ut som lesbisk, att hennes far var homosexuell. Bara månader efter hennes upptäckt avled fadern och efterlämnade i sitt arv ett familjemysterium för sin dotter att lösa.

Boken är en memoar och skriven i serieform. Originaltiteln är "Fun home: A family tragicomic" och har översatts till "Husfrid: en tragikomisk familjeberättelse". Läs på valfritt språk.

OM FÖRFATTAREN: Alison Bechdel är känd för sin tecknade serie Dykes to watch out for, publicerad mellan 1983-2008 i flertalet tidningar. Hon är också personen bakom Bechdeltestet. Fun home (Husfrid) utnämndes av Time magazine till en av årets tio bästa böcker.

INFÖR TRÄFFEN: Inför träffen får du gärna fundera på frågor/intressanta saker som du kommer att tänka på när du läser boken så att vi kan diskutera dessa. Tanken är att tillsammans utforska lesbiskhet som tema.

VAR? Café Linné, Hörnan. Den som kommer först tar ett bord och lägger upp ett inlägg i eventet. Den som inte hittar kan skriva en rad till sidan, någon håller koll på Lesbiskt rums inkorg!

FÖR VEM? Alla som identifierar sig som lesbiska eller är intresserade av att göra lesbiskt är väldigt välkomna! (Det betyder självklart att du som queer eller annat också är välkommen).

BOKCIRKELN: Bokcirkeln arrangeras av Lesbiskt rum Uppsala. Namnet Lesbisk litterär salong är en blinkning till de salonger som under 1900-talet hölls av lesbiska och var en plats för samtal och utbyte av tankar. Cirkeln träffas ungefär varannan månad och läser en bok på lesbiskt tema mellan gångerna.

Få tag på boken: Uppsala Stadsbibliotek har två exemplar, ett på svenska och ett på engelska. Tre andra bibliotek i Uppsalaområdet har också boken. Lesbiskt rum har även skapat en läslista för en av medlemmarnas exemplar. Hojta om du vill stå med på den! Vi delar systerligt på boken under tiden som är kvar fram till eventet. ♥

När: 13 januari 2019 18:00 - 13 januari 2019 20:00

Var: Café Linné Hörnan, Svartbäcksgatan 22 / Uppsala

Arrangör: Lesbiskt rum Uppsala