Preppträff Sahara Marathon 2019


VILL DU SPRINGA ELLER GÅ FÖR FRIHET? PREPPTRÄFF FÖR ANMÄLDA OCH NYFIKNA MED PK-MANNEN MUSSE HASSELVALL OCH AKTIVISTEN YLVA ZETTERLUND.

Varje år samlas personer från hela världen för att delta i ökenloppet Sahara Marathon mellan västsahariska flyktinglägren i sydöstra Algeriet. Distanserna är 5, 10, 21 eller 42 km. Det går lika bra att gå som att springa. Viktigast är visa sin solidaritet med det västsahariska folket. Efter 43 år av ockupation har västsaharier ännu inte fått genomföra den av FN utlovade folkomröstningen om självständighet och självbestämmande.

Västsahara är den afrikanska kontinentens sista koloni – ockuperat av Marocko sedan 43 år. Loppet arrangeras alltid i februari och nästa går av stapeln den 26 februari 2019.

Är du nyfiken på att veta mer om det här mycket speciella sporteventet? Kom och prata med PK-mannen och filmskaparen Musse Hasselvall, aktivisten Ylva Zetterlund samt reppar från Afrikagrupperna och Emmaus Stockholm. Eventet är främst till för redan anmälda till loppet, men utrymme finns för nyfikna också i mån av plats. Så se till att attenda i tid.

Vi delar med oss av erfarenheter kring hur det är att springa loppet och besöka flyktinglägren. Vi går också igenom praktiska förberedelser och ger er självklart bakgrunden till varför det här loppet överhuvudtaget finns.

VAR? I Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40

NÄR? Lördagen den 12 januari kl 11:00-15:00 (tiden kan komma att uppdateras)

Vi bjuder på fika. Varmt välkommen!

Inspiration från Sahara Marathon-löpare här:

  • Mer info finns också i löpareventet Spring för Västsahara!

  • För en full beskrivning av löparupplevelsen kan ni gärna läsa Olle Svalanders blogginlägg race report i tre delar där första delen är här: https://hittahemblog.wordpress.com/2018/02/26/sahara-marathon-2018-race-report-del-1/?fbclid=IwAR3DqnhPD0LviKx5WnmyqE63IGeSUS96MDHOQu8b3rljncV-Mx5_0k3YkIo

  • https://www.instagram.com/springforfrihet/

  • http://afrikagrupperna.se/vastsahara-arkiv/for-42-kronor-lovar-jag-att-stappla-42-kilometer-for-vastsaharas-frihet/?fbclid=IwAR1ioKzcNwGEUOAkp1RVEFDvDSRp_FZvRv2WsWRgWx2th-AJHRACZTHZlGc

När: 12 januari 2019 11:00 - 12 januari 2019 15:00

Var: Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 / Stockholm

Arrangör: Afrikagrupperna och Emmaus Stockholm