Demonstration mot katastrofbudgeten: Örebro


DEMONSTRERA MOT KATASTROFBUDGETEN PÅ STORTORGET Sveriges nya budget är en katastrof för klimatet, feminismen, välfärden, kulturen och antirasismen. Trots den akuta klimatkrisen slaktas miljösatsningarna med 2 miljarder. Jämställdhetsmyndigheten, som bland annat arbetar med MeToo mot mäns våld mot kvinnor, läggs ned. Kulturstödet minskar drastiskt.

Denna katastrofbudget röstades igenom under onsdagen av M, KD och SD, och accepterades av C och L. För första gången i Sveriges historia ges avgörande inflytande över statsbudgeten till ett parti med rötter i nazismen.

Det här kan vi inte acceptera. Nu på onsdag demonstrerar vi mot katastrofbudgeten. Nästa regering måste stå upp för miljön, rättvisan och välfärden och stoppa de katastrofala nedskärningarna - så långt det är möjligt redan i sin vårbudget. SD:s inflytande måste stoppas.

TID OCH PLATS: 17:30-19:00 på Stortorget i Örebro på onsdag 19 december. Bjud in dina vänner, dela eventet och delta på onsdag!

katastrofbudgeten

MEDARRANGÖRER Vi kommer fylla på med organisationer som ställer sig bakom demonstrationen. Listan uppdateras löpande. Talare presenteras kontinuerligt i eventet, och den färdiga talarordningen publiceras senast onsdag.

  • Ung Vänster Örebro
  • Fältbiologerna Örebro
  • Feministiskt Initiativ Örebro
  • Unga Feminister Örebro
  • SSU Örebro

HUR KAN JAG HJÄLPA TILL? Alla kan stötta genom att sprida eventet. Om du dessutom vill hjälpa till med arrangemanget - t.ex. att kontakta media, fixa fika/varm dryck till talarna och fotografera/filma under demonstrationen - välkomnas det varmt. Om du vill hjälpa till, skriv till någon av oss medarrangörer på Facebook.

HUR KAN MIN ORGANISATION STÖTTA? Alla organisationer som delar demonstrationens syfte och värderingar är varmt välkomna att ställa sig bakom demonstrationen och listas då i eventet som medarrangörer. Detta innebär inte någon förpliktelse att praktiskt hjälpa till med arrangemanget (även om sådan hjälp välkomnas varmt). Kontakta någon av oss medarrangörer på Facebook om ni vill ställa er bakom demonstrationen.

Kampen fortsätter!

När: 19 december 2018 17:30 - 19 december 2018 19:00

Var: Stortorget vid Rådhuset i Örebro / Örebro

Arrangör: Jonas Mikael Ohlsson, Nadja Basant Awad...