RASISM I SKOLAN - Föreläsning med Lovette Jallow


FEMLÄR BJUDER IN LOVETTE JALLOW✨

Lovette Jallow, tidigare känd som Blackvogue_SE men numera Action4humanity_se på Instagram, är en av samtidens viktigaste samhällsröster och via sitt instagramkonto sprider hon kunskap och belyser den rådande rasismen i samhället.

OM FÖRELÄSNINGEN: Föreläsningen kommer att handla om frågor som rör vardagsrasism, normer och strukturer utifrån ett lärarperspektiv. Lovette kommer att ge handfasta tips om hur lärare kan arbeta förebyggande och inkluderande i sin undervisning och möte med elever. Föreläsningen avslutas med en frågestund. Skicka in dina (anonyma) frågor till feministiskalararstudenter@gmail.com redan nu!

OM LOVETTE JALLOW: Lovette driver den ideella föreningen Action for Humanity som arbetar med flyktingfrågor och utbildning kring bland annat antirasism och sexism i Sverige. För hennes arbete i dessa frågor har hon belönats med Afrikagruppernas Solidaritetspris, Rättvisepriset och Årets Nätängel. Lovette påbörjade sin karriär genom att tillsammans med sina följare påverka sminkindustrin att ha ett större utbud för människor med mörkare hudtoner. Om detta släpptes även den uppskattade boken Black Vogue - skönhetens nyanser.

PRIS? Gratis! Inget medlemsskap krävs!

FÖR VEM? Alla! Föreläsningen riktar sig mot lärarstudenter men alla är välkomna

Kom i tid för att säkra din plats!

När: 10 december 2018 17:15 - 10 december 2018 19:00

Var: Uppsala Universitet, Blåsenhus, Eva Netzelius-salen / Uppsala

Arrangör: Feministiska Lärarstudenter Uppsala