Climate Alarm Stockholm: Ändra systemet, inte klimatet!


Den 3 december börjar klimattoppmötet i polska Katowice. Vi vill att Sverige blir pådrivande för höjda internationella klimatambitioner. För att det ska vara möjligt måste trovärdigheten i vår egna politik höjas. Sveriges konsumtion och flygresande är ohållbart, det skulle krävas fyra jordklot för att upprätthålla en sådan livsstil globalt. Vi måste ställa om. Vi kräver att politikerna tar krafttag för att ställa om från inrikesflyg till snabbtåg, klimatrenovera våra höghus och ställa undan bensinbilen och dieseln. Vi kräver en hållbar framtid för barnen som växer upp idag. Vi kräver att politikerna prioriterar barnens och planetens framtid framför fossilbolagens intressen. För att visa att de tar frågan på allvar kan de redan idag börja med att:

  • Avinvestera statliga tillgångar från fossilkapitalet. Pensionsfonderna ska inte investera i oljebolag och Vattenfall ska inte driva kolkraftverk eller naturgas.
  • Behåll och utöka flygskatten.
  • Planera för riktiga snabbtåg, sänk inte hastigheten för att kortsiktigt spara pengar.
  • Sluta höja priset på SL-kortet. Gör kollektivtrafiken billigare, gör det lätt att åka klimatsmart!
  • Stäng ner smutsiga kolkraftverk och bygg ut sol- och vindkraft.
  • Stoppa prospektering av fossilgas och andra fossilbränslen i Sverige.

Climate Alarm Stockholm, Jordens Vänner Stockholm / Alternativ Stad, Ung Vänster Storstockholm, Feministiskt initiativ Stockholm, Klimataktion, Fältbiologerna

När: 9 december 2018 13:00 - 9 december 2018 14:00

Var: Kungsträdgården Jussi Björlings allé / Stockholm

Arrangör: Flera