Looking for Oum Kulthum


Yari Foundation och Riksteatern visar dramafilmen Looking for Oum Kalthum på Bio Rio den 8 dec kl 17.45-19.45. Filmen visas som en del av FeminEast Festivalen 2018. Varmt välkomna ♥

Om Filmen: Kvinnlig styrka, kulturell appropriering och konstnärliga uttryck i Mellanöstern gestaltas i Shirin Neshats uppföljare till Women Without Men. Filmen handlar om den världsberömda iranska filmregissören Mitras som ska göra en biopic om hela arabvärldens musikaliska ikon Oum Kulthum.

Mitra, som inte talar arabiska, ifrågasätts ständigt – kan hon verkligen förstå Oum? Genom Mitras närmar sig filmen indirekt den världsberömda stjärnan och ställer frågor om hur det var att vara en framgångsrik kvinnlig konstnär och överskrida gränser i ett konservativt mansdominerat samhälle, då och nu.

Regi: Shirin Neshat Skådespelare: Neda Rahmanian, Yasmin Raeis, Mehdi Moinzadeh, Kais Nashif

Biljetter: 120 kr (inga återköp) Språk: engelska, arabiska, persiska (delvis textad på engelska) | Längd: 90 min Åldersgräns: 15 år

Om FeminEast Festivalen 2018: FeminEast, oförglömliga konserter, föreställningar och filmvisningar som riktar strålkastarljuset mot kvinnliga röster från Mellanöstern. Röster som tar plats, revolutionerar, banar väg och förändrar – i en värld där alla inte har samma förutsättningar.

FeminEast lyfter fram starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för sina medmänniskor. En unik artistkavalkad som sprider energi och styrka, intryck som lämnar avtryck.

Festivalen äger rum 23 nov-15 dec i Stockholm, Göteborg och Malmö och på olika scener liksom Konserthuset, Musikaliska, Kägelbanan osv.

Om Yari Foundation: Den Iranska Filmfestivalen är ett initiativ av den svenska välgörenhetsorganisationen YARI Foundation för att rikta större fokus på iransk filmtradition och prisbelönt hantverk, men även väcka uppmärksamhet kring organisationens hjärtefråga – de utsatta skolbarnen i Iran.

Filmfestivalens vinst går alltid oavkortad till YARIs fortsatta arbete för att trygga barnens framtida skolgång i Iran. Läs mer här på http://yari.se

När: 8 december 2018 17:45 - 8 december 2018 19:45

Var: Bio Rio, Hornstulls Strand 3, 11739 Stockholm. / Stockholm

Arrangör: FeminEast