Våldsprevention 2018


Heldagskonferens om våldsprevention: "Från vaggan till graven – så förebygger vi mäns och killars våld hela livet En knytnäve mot gravidmagen, en uppväxt med ständig rädsla för styvpappas hot, skrik och slag mot mamma, tonår med killar som tafsar och kallar dig hora, våldtäkten i ditt första förhållande, hans kontrollerande av när du kommer hem från AW:n och vilka som egentligen var med, försummelse av dina mediciner på ålderdomshemmet – våld har ingen ålder.

MÄN och Unizon bjuder in till en heldag om vikten av våldsprevention med fokus: så förebygger vi mäns och killars våld hela livet.

Under dagen går vi igenom hur vi kan förebygga våld hela livet, uppdelat på fem olika block med start i barndom och avslut i ålderdom. Vid dagens slut är målet att du som deltagare har en ökad kunskap om våld, våldets konsekvenser och hur vi kan förebygga våld.

Vi förklarar varför det är viktigt att arbeta tillsammans i samverkan och arbeta utifrån WHO:s strategier. Hur gör vi det mer tillgängligt att prata om våld i olika sammanhang? Hur arbetar vi tillsammans för att förebygga våld - från vaggan till graven?"

Det bjuds på lunch och fika.

Dagen är kostnadsfri och möjliggörs genom finansiering av EU:s Rights, Equality and Citizenship Programmet (2014-2020).

Vid utebliven närvaro utan att meddela avregistrering så tillämpas en "no show-avgift" på 500 kr.

När: 7 december 2018 09:00 - 7 december 2018 15:50

Var: Norra Latin Drottninggatan 71B / Stockholm

Arrangör: MÄN.