Queer Konst/ Sandra Österberg på StaDemonia Tattoo Stockholm!


Hjärtligt välkomna på vernissage 7/12 kl 18-21, träffa Sandra Österberg och se hennes konst! På StaDemonia Tattoo Stockholm, Celsiusgatan 2 (Kungsholmen). Utställningen finns att se på StaDemonia Tattoo Stockholm 7/12-28/1.

Sandra Österberg kommer visa ett urval av verk från två utställningar som genomfördes under 2018, BEAUTIFUL SURFACE och BAD IMITATOR.

Sandra Österbergs verk växlar mellan stora och små perspektiv där de hamnar i gränsen mellan abstraktion och figurering. De visuella berättelserna utforskar och problematiserar teman om kroppslig verklighet och inkluderar ofta kvinnokroppen eller en queer/-normbrytande kropp/kroppar. I utvecklingen av konstverk är privata bilder och bilder från massmedia, popkultur och internet utgångspunkten. Många av målningarna kan uppfattas som ett slags porträtt, men är inte huvudsakligen porträttbaserade ur klassisk synvinkel. De visar uttryck för sexualitet, intimitet, mysterium, genus, mörker och representation där sociala konventioner ifrågasätts och framhävs.

När: 7 december 2018 18:00 - 7 december 2018 21:00

Var: StaDemonia Tattoo Stockholm, Celsiusgatan 2, 11230 Stockholm / Stockholm

Arrangör: StaDemonia Tattoo Stockholm