Konsten att agera - konferens på Moderna Museet


Konferensen vill undersöka gränser, rådande kriterier och hierarkier inom den västerländska konstscenen och bild-och formbranschen, samt diskutera bedömningskriterier och vilka uttryck som tillåts inom dessa system. Konferensen ställer frågan: Hur ska vi göra för att fler utlandsfödda bild- och formskapare ska ta plats på landets konst och kulturscener?

Medverkande Meira Ahmemulic, konstnär Jenny Berntsson, konstnär, ateljépedagog och ordförande i Konstföreningen Torget Johannes Björk, litteraturvetare och konstkritiker Abir Boukhari, curator på AllArtNow Margareta Brandin, Konstnär Karl Dahlquist, forskare REMISO Sebastian Dahlqvist, konstnär, verksamhetsledare på Skånes konstförening, curator Art Lab Gnesta Fredrik Elg, Rörelsernas Museum Saad Hajo, Satirtecknare Michal Hudak, Grafiker Katarina Jönsson Norling, ordförande i Konstnärernas Riksorganisation David Kollnert, handläggare på Postkodstiftelsen Marika Lagercrantz, ordförande i KLYS Johanna Linder, verksamhetsledare på Österängens Konsthall Caroline Lund, verksamhetsutvecklare/konstbildare på Sveriges Konstföreningar Catrin Lundqvist, intendent på Moderna Museet Ann-Christin Nykvist, ordförande i Sveriges Konstföreningar Joanna Sandell, chef på Södertälje konsthall Nasrin Taghizadeh, Grafiker Ola Öhlin, Projektledare Konsten att delta

Besök av utställningen "Modernautställningen 2018 – Med framtiden bakom oss" med introduktion av Catrin Lundqvist från Moderna Museet.

Konferensen är en samverkan mellan Konsten att delta, Konsten att mötas, Konstnärernas riksorganisation, Sveriges konstföreningar, KLYS, Svenska tecknare, Illustatörcentrum, Svenska fotografers förbund, Sensus och Moderna Museet. Konferensen finansieras genom medel från Postkodstiftelsen

När: 29 november 2018 10:00 - 29 november 2018 17:00

Var: Moderna Museet Exercisplan 4 / Stockholm

Arrangör: Flera