Boksläpp och diskussion: Hur ser framtidens sociala arbete ut?


Hur ser framtidens sociala arbete ut?

Boksläpp och diskussion: Manifest – för ett socialt arbete i tiden Plats: Folkets Husby

Välkomna på boksläpp och diskussion utifrån en av årets mest angelägna böcker: Manifest – för ett socialt arbete i tiden.

Under kvällen samlar forskare och personer som utför socialt arbete inom olika organisationer i Järva för att diskutera det sociala arbetets utmaningar och visioner för framtiden. Samtalet modereras av Ahmed Noor (Rädda Barnen) och utgår ifrån aktuell forskning och den verklighet ser i Järva idag.

Ur boken: ”Förändring krävs för att de ambitioner om demokrati, solidaritet och jämlikhet som anges i socialtjänstlagen ska bli något mer än just ambitioner. Det som krävs är ett socialt arbete i tiden, av människor, med människor och för människor.”

Medverkande forskare: Magnus Dahlstedt (Linköpings universitet) Tove Pettersson (Stockholms Universitet) Nazem Tahvilzadeh (KTH), Tove Samzelius (Malmö universitet och Rädda Barnen) Maria A Vogel (Stockholms Universitet) och Thomas Öhlund (Stockholms Universitet).

Medverkande från Järva bl a: Maryam Osman (Folkets Husby), Eleni Solonakis (Fryshuset Husby) Ali Abdu (Husby Ungdomsgård)

Program: 17.30: Mingel, kaffe och smörgås. 18.00: Inledande ord av Professor Magnus Dahlstedt och kvällens moderator Ahmed Noor 18.10: Forskare - panel eller presentationer 18.50: Paus 19.10: Reflektioner från inbjudna gäster från Järva 19.40: Frågor och svar 20:00 Slut

När: 26 november 2018 17:30 - 26 november 2018 20:00

Var: Folkets Husby Edvard Griegsgången 16 / Husby, Stockholm

Arrangör: Folkets Husby