Intressant seminarium om antisemitismen


Samma judehat då som nu – vad kan vi lära av historien? torsdag 22 november 2018 18:00 - 19:30 Studion • Fri Entré Antisemitismens historia är lång och den existerar fortfarande. Var kommer den ifrån och vad kan vi göra åt det?

I anslutning till den pågående utställningen Witnesses i Galleri 5 aktualiseras denna fråga.

Under ledning av Willy Silberstein samtalar en kunnig panel om judehatets historia och uttryck igår och idag, i världen och i vårt eget land. I panelen: Henrik Bachner, idéhistoriker och författare Jonathan Lehman, Stiftelsen Expo Heléne Lööw, historiker vid Uppsala universitet Efter samtalet inbjuds publiken att delta med frågor till panelen. Samtalet arrangeras i samarbete med Föreningen för Förintelsens överlevande.

När: 22 november 2018 18:00 - 22 november 2018 19:30

Var: Kulturhuset Studion Sergels Torg 12 / Stockholm

Arrangör: Föreningen Förintelsens Överlevande