Vernissage! Mormors mor - Linda Bergman


gna project presenterar Linda Bergmans utställning ”Mormors mor”

”I mitt föräldrahem finns en garderob fylld med dukar av min mamma, min mormor och min mormorsmor. Jag har ofta arbetat fysiskt med mina fotografiska motiv; slagit sönder dem, eldat dem, målat dem. I projektet jag presenterar här vågar jag knappt ta i objekten jag fotograferat – dukarna. Jag vågar knappt stryka dem. Jag har en enorm respekt för det som är mitt arv, det förgångna. Jag tycker om att de är gjorda av kvinnohänder, av mina föregångare. För mig är dukarna symboler för kvinnlig kreativitet men också symboler för en era som slutar med mig.”

Linda Bergman är konstnär, curator, skribent, chefredaktör på VERK tidskrift och driver förlaget Boris Press. Linda Bergman är utbildad vid Stockholms universitet, Uppsala universitet och Konstfack.

Projektet "Mormors mor" (2017-2018) presenteras som pigmentprintar på syrafritt bomullspapper i träramar med UV-glas. Mått på bildytor är 18x18 cm.

Vernissage fredag 16 november 17-19 Utställningen pågår 16-18 november Fre 17-19 Lör 13-16 Sön 13-16

När: 16 november 2018 17:00 - 16 november 2018 19:00

Var: Gna project Pettersbergsvägen 82 / Hägersten

Arrangör: Gna project