PUSSY RIOT / Moriska Paviljongen


PUSSY RIOT TILL MORISKA PAVILJONGEN!

Konsert 2 feb 2019 Författarsamtal 16 nov 2018

Den 2 februari 2019 spelar Pussy Riot live på Moriska Paviljongen! Dessutom kommer Maria ”Masha” Alyokhina, en av Pussy Riots frontfigurer, den 16 november för ett exklusivt författarsamtal om hennes bok ”Riot Days”.

Pussy Riot behöver knappt någon presentation! Detta ryska punk- och konstnärskollektiv är en av världens starkaste proteströster för feminism, hbtq-rättigheter och mot Vladimir Putin..

2012 blev Pussy Riot kända globalt när tre medlemmar, Maria ”Masha” Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova och Yekaterina Samutsevich, blev fängslade för huliganism efter att ha genomfört ett regimkritiskt performance i Kristus Frälsarens katedral i Moskva.

De satt i fängelse i två år, medan omvärlden kritiserade fallet hårt och artister som Paul McCartney, Björk, Madonna och Red Hot Chili Peppers gick ut och visade sitt stöd för gruppen.

Nu är Pussy Riot tillbaka och högaktuella med boken ”Riot Days” skriven av Maria Alyokhina och en musikperformance-föreställning baserad på boken. De ger sig ut på Europaturné och den 2 februari spelar de live i Malmö, på Moriska Paviljongen! Showen förenar punk, electronica, teater, dokumentärfoto och protest.

Redan den 16 november kommer Maria Alyokhina för ett exklusivt författarsamtal om "Riot Days" på Moriska Paviljongen, lett av Rojin Pertow (Chefredaktör på Galago). Boken kommer ut den 12 november i Sverige.

Författarsamtal - 100 kr Konsert - 250 kr PUSSY RIOTx2 (samtal + konsert) - 295 kr.

När: 16 november 2018 19:00 - 2 februari 2019 23:00

Var: Moriska Paviljongen Norra Parkgatan 2 / Malmö

Arrangör: Moriska Paviljongen