Feminismens framtid i Europa -Samtal med Soraya Post


En ökad normalisering av fascism, rasism, homo- och transfobi märks av i hela världen och de senaste valresultaten upplevdes för många som ett feministiskt nederlag. Men samtidigt finns en tydlig motståndskraft mot det ökade hatet.

Vid mellanårsvalet i USA var det rekordmånga kvinnor som tog plats i kongressen och Metoo-uppropen har beskrivits som början på en revolution. I EU-parlamentet har en ny resolution antagits där de uppmanar medlemsländerna att förbjuda nynazistiska och rasistiska grupper att organisera sig.

Men med valresultaten i hand kan vi konstatera att vi lever i en polariserad samtid. I ett samtal med EU-parlamentariker Soraya Post och bland annat Kristin Wicksell från Make equal diskuterar vi framgångar och motstånd i en tid när konservativa och nationalistiska vindar blåser över Europa. Vad innebär EU's resolution i praktiken och vilka andra möjligheter finns för att motverka fortsatta framgångar för antidemokratiska rörelser i Sverige och Europa?

Samtalet leds av Amanda Wickberg, Samordnare på Fi Stockholm.

Arrangör: Feministiskt initiativ Stockholm och ABF Stockholm

Deltagare i panelen: Soraya Post - EU-parlamentariker Carmen Blanco Valer - Antirasistisk talesperson F! Kristin Wicksell - Make equal Fler deltagare kommer tillkomma

Fri entré

När: 16 november 2018 17:30 - 16 november 2018 18:30

Var: Restaurang Cirkeln Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: Feministiskt initiativ Stockholm och ABF Stockholm