Tunisien, våren och demokratin


Den arabiska våren började i Tunisien och här kom den historiskt starka fackföreningsrörelsen att spela en stor roll för hur upproret utvecklade sig. Här störtades diktatorn och till skillnad från t.ex. Egypten så har man hållit fria val och såväl sekulära partier som islamister har respekterat och upprätthållit de demokratiska spelreglerna.

Den tunisiska författaren och akademikern Hela Yousfi, som i år kommit med boken Trade Unions and Arab Revolutions: The Tunisian Case of UGTT samtalar med Cherine Hussein, associerad forskare vid Utrikespolitiska institutet (UI), om den tunisiska fackföreningsrörelsen, dess betydelse för den arabiska våren och kampen för social rättvisa i dagens Tunisien.

Samtalet hålls på engelska. Foajé 3, våning 3, Kulturhuset Stadsteatern Fri entré

Ingår i en serie av tre filmvisningar/samtal under namnet Emerging images of resistance in the Arab world, arrangerade av Utrikespolitiska Institutet under Free Speech Festival på Kulturhuset Stadsteatern.

När: 14 november 2018 17:30 - 14 november 2018 18:30

Var: Kulturhuset Stadsteatern / Stockholm

Arrangör: Forum/Debatt, Utrikespolitiska Institutet, Kulturhuset Stadsteatern