Klimat 2.0 - en föredragsserie


När vi lever i en tid av klimatkaos har vi bara ett val: att kämpa tillsammans för förändring. För andra året i rad arrangerar AG Hedvig en serie klimatföreläsningar med fokus på radikal teori och praktik. Målet är att ge verktyg för fördjupad förståelse och ökad kamplust. Med detta hoppas de kunna erbjuda ett konstruktivt alternativ till passiviserande klimatångest.

Inga teknologiska mirakellösningar. Ingen grön tillväxt. Inget liberalt tjafs. Radikala teorier för radikala kamrater.

14/11 Andreas Roos – Degrowth: en introduktion 21/11 Ende Gelände – Organizing climate mass actions 28/11 Sonja Pietiläinen – Climate politics and right-wing populism 5/12 KlimaKollektivet – Free the Soil: industrial agriculture and climate chaos 12/12 Sara Vikström – Kampen om Ojnareskogen 19/12 Daria Rivin – Coal resistance in South Africa

Föreläsningsserien sker i samarbete med ABF Malmö.

När: 14 november 2018 19:00 - 19 december 2018 20:30

Var: Amalthea Bokkafe Kristianstadsgatan 41c / Malmö

Arrangör: AG Hedvig och Amalthea Bokkafe