Om Siri Derkert


Många känner till Siri Derkert genom hennes utsmyckning i betong på Östermalmstorgs tunnelbanestation.1960 blev hon den första kvinnan att ha en separatutställning på Moderna Museet. Hon var då 72 år. Utställningen fokuserade på Derkerts tidiga verk och lanserade henne som en framträdande kubist med rötter i 1910-talets parisiska avantgarde. När Derkert två år senare är en av konstnärerna som representerar Sverige vid Venedigbiennalen, visas de kubistiska verken sida vid sida med nya stora collage. Tillsammans tittar vi närmare på några exempel på Derkerts tidiga kubistiska måleri och sena kollage i blandade material.

Följ med Matilda Olof-Ors, curator, när hon berättar om konstnären Siri Derkert.

Fri entré! Begränsat antal platser. Hämta platsbiljett i infodisken. Ingen förhandsbokning.

När: 13 november 2018 17:30 - 13 november 2018 18:00

Var: Moderna Museet Exercisplan 4 / Stockholm

Arrangör: Moderna Museet