Frukostföreläsning: Jämställdhet för en framgångsrik idrott


Nilla Fischer, Moa Hjelmer, Anja Pärsson – alla några av våra största idrottsprofiler genom åren. För ett år sedan berättade de om vilka hemska upplevelser de har haft inom svensk idrottsrörelse för att de alla är kvinnor. Under #timeout berättade de deras egna historier. Nu samlar Stockholmsidrotten svensk idrottsrörelse för att försöka stoppa sexuella trakasserier. Häng med!

För drygt ett år sedan briserade #metoo och sedermera idrottens #timeout. Tusentals kvinnor vittnade om hemska historier av trakasserier och övergrepp. Nu följer Stockholmsidrotten upp det viktiga arbete som har skett i kölvattnet av denna #. Kom och lyssna till Moa Hjelmer och Irma Helin, två av de starka profilerna som har hjälpt den svenska idrottsrörelse att på allvar bryta tystnadskulturen. Ni får även lyssna till Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Johan Stark och Niklas Boström från Sveriges Skateaboardförbunds som berättar om deras viktiga arbete för att förebygga nolltolerans samt stötta och hjälpa alla utsatta individer. De på Stockholmsidrotten kommer berätta om vårt förebyggande arbete för att förhindra sexuella trakasserier inom idrottsrörelsen i Stockholmsdistriktet.

Plats: SALK-hallen, Alviks Torg, Gustavslundsvägen 159, Alvik Tid: Frukost serveras från 7.30. Föreläsningen pågår 08.00–09.00 Föreläsare: Johan Stark/Svenska Basketbollförbundet, Niklas Boström/Sveriges Skateboardförbund, Irma Helin/Djurgårdens IF och Moa Hjelmer/Spårvägens FK

När: 13 november 2018 08:00 - 13 november 2018 09:00

Var: SALK Gustavslundsvägen 159 / Stockholm

Arrangör: Stockholmsidrotten