II Antirasistisk träff för F! medlemmar


BAKGRUND: Under de senaste åren har rasismen normaliserats alltmer i samhället. Valresultatet har gett det rasistiska partiet ännu fler röster och sett till att de nu sitter som vågmästare i riksdagen och har allt tydligare stöd från det borgerliga blocket. Samtidigt har ännu extremare politiska uttryck baserade på rasistisk ideologi dykt upp i det politiska scenariet. Detta kräver att vi antirasistiska feminister analyserar det aktuella läget och även utvärderar valkampanjen utifrån antirasistiska perspektiv. För att sedan gå vidare och utforma politiska strategier som stärker den antirasistiska organiseringen inom och utanför Fi. Det är även viktigt att när vi ändå är samlade passar på att utveckla idéer kring motioner inför kongressen.

VILKA ÄR BJUDNA? Den 1a dagen, dvs den 3 nov (kl 10-17), är separatistisk för F!-medlemmar som rasifieras och drabbas direkt av rasism och som arbetar aktivt antirasistiskt inom Fi eller planerar att göra det inom närmaste tiden. Den 2a dagen, dvs 4 nov (kl 9-15), är öppen för alla F!-medlemmar som planerar att arbeta antirasistiskt närmaste tiden.

FÖRTIDSANMÄLAN är obligatorisk

Under mötet kommer följande punkter behandlas: 1) Utvärdera valkampanjen utifrån antirasiatiska perspektiv och analysera det aktuella läget 2) Prata om valberedningsarbete och representation och hur vi blir fler som rasifieras och får in erfarenheter o kunskaper från olika grupper 3) Att diskutera antirasistisk strategi internt och externt (konkretisera intersektionella handlingsplanen) 4) Antirasistisk politikutveckling: brainstorma kring motioner och dela in oss i grupper/par för att arbeta vidare med motioner. 5) Hur ska det nya antirasistiska utskottet i skuggriksdagsgruppen arbeta? Plan för de kommande 4 åren?

Träffen hålls i Stockholm, Kungsholmsgatan 8, nära Centralstationen, och det finns möjlighet att få resebidrag. Kostnad för två dagars workshop är 50 kr.

Du får: - lunch - fika i pauserna

När: 3 november 2018 10:00 - 4 november 2018 15:00

Var: Kungsholmsgatan 8 / Stockholm

Arrangör: Carmen Blanco Valer- aktivist