Vad gör krig med en människa?


Ser ni den pyttelilla blå pricken på bokens framsida? Det är ett mycket avlägset foto av jorden kallat ”The pale blue dot”. Det är vårt hem. Och på den pricken har så många liv förintats och slagits i spillror för att för en stund få makten av en pyttedel av pyttepricken. Vad gör krig med en människa och hur kan vi hjälpa de drabbade tillbaka till psykiskt välbefinnande?

Det blir en eftermiddag som bjuder på filmvisning och föredrag om krigets konsekvenser. Dokumentärfilmen som museet visar heter War and Peace of mind. Föredraget hålls av Isabel Petrini, leg psykolog med mångårig erfarenhet av att möta drabbade av krig och tortyr. Evenemanget är kostnadsfritt och sker i Medicinhistoriska museets regi och lokal i Ulleråker den 21 oktober kl 13.30.

När: 21 oktober 2018 13:30 - 21 oktober 2018 15:00

Var: Psykologialumnerna vid Uppsala Universitet Blåsenhus, von Kraemers allé 1A och 1C / Uppsala

Arrangör: Psykologialumnerna vid Uppsala Universitet