The Tender Protest Series


Mariana Suikkanen Gomes är en scenkonstnär vars verk placerar sig i skärningspunkten mellan personliga möten, kollektiva aktiviteter och performativa presentationer. I The Tender Protest Series undersöker hon ömhet och sårbarhet i ett performance tillägnat minnen, ritualer, brandtal, bekännelser och sensoriska spår. Research kring liveness, den emanciperade skådespelaren och publiken som vittne/deltagare flätas här samman med scenkonstnärlig aktivism i relation till samtida rörelser som radical softness och body acceptance.

The Tender Protest Series drivs av en önskan om att generera läkning genom att bryta tystnader samtidigt som det ödmjukt och kärleksfullt sår frön för nya gemenskaper och skapar stunder för vila, kontemplation och kamp.

Språk: engelska

Fri entré, men begränsat antal platser. Boka.

Mariana Suikkanen Gomes har en kandidatexamen i LIVE ARTS från Kingston University i Storbritannien och en masterexamen, Den autonoma skådespelaren, från Stockholms dramatiska högskola. Som performer har hon arbetat med bland andra konstnärsduon Lundahl & Seitl i Proscenium på Dramaten samt återuppfört Marina Abramovics sex timmars solo Cleaning the Mirror på Moderna museet. Hon ingår dessutom i ett långsiktigt och hängivet samarbete i performance-trion GLQ/GomesLechQuigley som bland annat genomfört projekt på Teater Halland och Riksteatern.

The Tender Protest Series genomförs med stöd av Köttinspektionen Dans och Weld

När: 19 oktober 2018 20:00 - 19 oktober 2018 22:00

Var: Köttinspektionen Strandbodgatan 3 / Uppsala

Arrangör: Köttinspektionen