Feminismens framtid i Stockholm, vad betyder valresultatet?


Feminismens framtid i Stockholm, vad betyder valresultatet?

Kvinnors protester har ekat över hela världen och den feministiska opinionen har varit stark under de senaste åren. #metoorörelsen som exploderade i oktober 2017, Womens march som ytterligare en nationell rörelse som tog fart, protester mot inskränkningen av aborträtten i Argentina, USA, Polen m.f.l. Trots detta och trots att jämställdhetsfrågorna var väljarnas tredje viktigaste fråga i valet, enligt SVTs stora vallokalsundersökning, lyckades inte feminismen slå igenom i valrörelsen. En direkt konsekvens av det var bl.a. att Feministiskt initiativ fick ett rekordlågt väljarstöd och kom därmed inte in i riksdagen. Valrörelsen präglades av taktik och positionering gentemot ett visst nationalistiskt och rasistisk parti.

Trots det stora väljartappet för FI nationellt behåller Feministiskt initiativ i Stockholm sitt stöd hos väljarna och sina mandat i kommunfullmäktige. Går gränsen för feminismen 2018 vid det kommunala valet där konflikt-ytorna kanske blir än mer konkreta? Är stockholmare mer feminister? Och hur kan vi förstå detta tydliga trendbrott?

Arrangör: Feministiskt initiativ Stockholm

Deltagare i panelen: Maud Eduards, statsvetare Anna Herdy, chefredaktör på Flamman Devrim Mavi, kanslichef Fi Stockholm stadshus. Anna-Maria Sörberg, moderator

Fri entré

När: 18 oktober 2018 17:30 - 18 oktober 2018 19:00

Var: Restaurang Cirkeln Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: Feministiskt initiativ Stockholm