Ung under ockupation


UNG UNDER OCKUPATION - OM UNGDOMSPROJEKT I PALESTINA

Den 12 till 19 oktober får Palestinagrupperna i Sverige (PGS) besök av Amjad Rfaie och Nidal Mohsen från två av de barn- och ungdomsorganisationer som PGS samarbetar med i Palestina.

Amjad är ordförande för ett aktivitetscenter för barn och ungdomar i flyktinglägret Askar Camp på Västbanken.

Nidal är ansvarig för en ungdomsklubb i Abu Dis utanför Jerusalem.

Både aktivitetscentret och ungdomsklubben är oerhört viktiga för de unga som lever under svåra förhållanden under ockupation, i flyktinglägret och i Abu Dis som i stort sett är helt omringat av muren. Barn och unga i Askar och i Abu Dis riskerar ständigt att utsättas för de israeliska soldaternas våld. Centret och klubben erbjuder ett viktigt alternativ där alla är välkomna att delta i kultur- och sportaktiviteter.

Amjad och Nidal kommer att hålla öppna föreläsningar men också mindre formella möten med bland annat unga med bakgrund i Mellanöstern. De kommer att berätta om livet under ockupation, men också dela med sig av hoppfulla berättelser om sitt gräsrotsarbete och hur de unga i Palestina kämpar och varför kultur och idrott är så viktigt. Amjad och Nidal besöker Stockholm, Göteborg och Malmö.

I Malmö arrangerar vi ett offentligt möte där Amjad och Nidal berättar (på engelska) om sin verksamhet. Yvonne Fredriksson, f d ansvarig för PGS´ biståndsprojekt, kommer att göra en presentation av de organisationer PGS samarbetar med.

Tid och plats: tisdagen den 16 oktober kl 18 i kaféet på Sofielunds Folkets hus

Palestinagrupperna i Malmö och Lund

När: 16 oktober 2018 18:00 - 16 oktober 2018 21:00

Var: Sofielunds Folkets Hus Rolfsgatan 16 / Malmö

Arrangör: Palestinagruppen i Malmö