Filmpremiär! A New Society


Vi lever i en tid där tron på en bättre framtid vacklar. Vittrande demokratier, ökande ojämlikhet, terrorism och klimatförändringar – orosmolnen tycks hopa sig. Men rådfrågar man forskningen säger den något annat. Den konstaterar att vi visserligen står inför en rad olika utmaningar, men också att vi aldrig haft så goda förutsättningar att övervinna dessa utmaningar som vi har just nu.

Det här tog runt 300 forskare fasta på när de 2014 grundade det världsomspännande nätverket International Panel on Social Progress (IPSP). De senaste åren har de sammanställt kunskap på en rad områden som är kritiska för ett samhälles utveckling och samlat alltihop i boken Rethinking society for the 21st century. Ambitionen är att engagera alla delar av samhället för att gemensamt arbeta för ett bättre samhälle.

Om detta arbete handlar dokumentären A New Society. Den 16 oktober visas dokumentären för första gången och med på plats finns de två filmskaparna: Eileen Jerrett, producent och grundare av Wilma's Wish Productions, har rosats av kritiker för sina tidigare dokumentärfilmer Sofie Wolthers, regissör som dokumenterat arbetet med filmen på Instagram

När: 16 oktober 2018 16:15 - 16 oktober 2018 18:30

Var: Playhouse, Drottninggatan 71 / Stockholm

Arrangör: Institutet för Framtidsstudier