Författarsamtal: Alexandra Pascalidou


Alexandra Pascalidou kommer till Skärholmen för att samtala om, och presentera, sin nya bok "Mammorna". Gratis inträde!

I sin nyligen släppta bok får vi möta 20 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas "no go-zoner". Från Rosengård till Rinkeby, från Kronogården till Kronoparken, från Hammarkullen till Gottsunda, från jordens alla hörn väver de samman världen i Sverige.

Det är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Som väckts mitt i natten av poliser som berättar att deras barn mördats. Mammor som tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva, men också det bästa en mamma kan uppleva. Den här boken handlar om våldet och kampen, men mest av allt om kärleken. Mödrarnas kärlek till barnen och en värld som ofta vänder dem ryggen. Den här boken ger röster åt dem som levt i tystnad och vrider strålkastarljuset mot samhällets skuggsidor. Det här är deras berättelser.

Arrangörer: FOLK, Skärholmens Bibliotek, Fuck Våldet, Nattvandrarna 127

När: 15 oktober 2018 18:00 - 15 oktober 2018 20:00

Var: Röda Korsets Folkhögskola Stockholm Bredholmstorget 14 / Stockholm

Arrangör: Fuck våldet", FOLK i Skärholmen, Skärholmens bibliotek