Carin Franzen - Kärlek, makt och subjektivitet


Carin Franzen Docent i litteraturvetenskap, professor i språk och kultur vid Linköpings universitet

Med en liberal och på senare tid alltmer nyliberal maktordning har inte bara en ökad valfrihet kommit att påverka våra begär och drömmar. Som flera civilisationskritiker påpekat tycks även själva begären och drömmarna vara styrda av ett marknadstänkande och en medieteknologi som gör att kärlek och förälskelse rationaliseras på sätt som kan föra tankarna till tidigare perioders arrangerade äktenskap. I sin föreläsning reflekterar Carin Franzén över kärlekens förvandlingar med avstamp i några scener från historien och vår samtid.

Pris: 40 kr

Biljetter köps på plats

Förfriskningar finns att köpa i pausen

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet med stöd av Folkuniversitetsföreningen

När: 15 oktober 2018 18:00 - 15 oktober 2018 20:00

Var: Månteatern Bredgatan 3 / Lund

Arrangör: Aning - Förening för Filosofi och Psykoanalys