Poetic Activism: Lecture performance & workshop


I samarbete med det finska scenkonstkollektivet Blaue Frau har de bjudit in performance- och konceptkonstnären Louisa Yaa Aisin aka Yaa Lioness (GH/DK) för en föreläsning under temat poetisk aktivism och normkritik den 13 oktober.

Yaa Lioness kommer presentera sitt konstnärskap genom ett showcase/utställning som visas kl 11-14 och en föreläsning kl 14-16. Gratis men anmäl gärna.

OM YAA LIONESS Med kroppen som verktyg har Yaa Lioness varit aktiv i performancefältet sedan hon var 13 år och samarbetat med grupper och konstnärer som Signa, Club de la Faye, Marco Evaristti, Sisters Academy och många mer. Hon undersöker teman som vildhet, mellanmänsklig intimitet, separation, genus, filosofi, religion och kultur. Hennes metod rör sig kring den ”autonoma kroppen”, ”tactic knowledge” och ”juxtapositionerade rörelser” för att undersöka kroppsliga förhållanden och förhöjd sensibilitet.

När: 13 oktober 2018 11:00 - 13 oktober 2018 16:00

Var: Turteatern Lågskärsvägen 13 / Johanneshov

Arrangör: Blaue Frau Workshops, Blaue Frau, Turteatern