Den Nya Akademiens Litteraturpris 2018


Vem får Den Nya Akademiens Litteraturpris? Var med vid tillkännagivandet, den 12 oktober klockan 12 på Stadsbiblioteket i Stockholm. De nominerade till priset är Kim Thúy, Maryse Condé och Neil Gaiman.

Vid tillkännagivandet i Stockholms stadsbibliotek medverkar bland andra initiativtagaren till Den Nya Akademien Alexandra Pascalidou, juryns ordförande Ann Pålsson, stadsbibliotekarie Daniel Forsman och initiativtagaren till Nobelpristagarnas besök i Rinkeby Gunilla Lundgren.

Den Nya Akademiens litteraturpris har utsetts genom tre delmoment: Först engagerades Sveriges bibliotekarier för att nominera författare till priset. Därefter bjöds hela världen in för att rösta på sin favoritförfattare, vilket gav fler än 32 000 röster, varav många från bibliotekarier världen över. De två kvinnor och två män som fått flest röster kvalificerade sig sedan till det sista delmomentet och det slutliga beslutet fattas av en expertjury.

När: 12 oktober 2018 12:00 - 12 oktober 2018 13:00

Var: Stadsbiblioteket Stockholm Sveavägen 73/Odengatan 55 / Stockholm

Arrangör: Den Nya Akademien - litteraturpriset 2018 och Stadsbiblioteket Stockholm