Kvinnor och makt i latinamerikansk film


PANORAMICA Stockholms latinamerikanska filmfestivals andra festivalseminarium om Kvinnor och makt inom den latinamerikanska filmen med start 15:30.

Under årtionden har den latinamerikanska dokumentärfilmen följt och representerat aktiva kvinnor i politiskt motstånd. Huvudkaraktärerna är allt som oftast personer som genom sociala rörelser eller kollektiva politiska sammanhang funnit ett nytt sätt att konfrontera de maktstrukturer som exkluderar och förtrycker dem. Men är kvinnor begränsade att endast ta plats i de stora sociala rörelserna? På vilka andra sätt gör kvinnor motstånd och utmanar de befintliga maktstrukturerna? Hur har de använt dokumentärens röst för att utforska, skapa och reflektera kring kvinnors relation till makt? Vårt program 2018 och speciellt det här seminariet reflekterar över den varierade och ibland oväntade relationen mellan kvinnor och den makt som dokumentärfilmen som medium besitter.

Regissörerna Valentina Llorens och Lucía Gajá samtalar om detta ämne utifrån deras filmer THE HOUSE IN ARGÜELLO och INTIMATE BATTLES.

PROGRAM 13:30 - Filmvisning av Intimate Battles 15:30 - Seminarium (Gratis inträde) 17:00 - Filmvisning av The House in Argüello

I samarbete med ABF Stockholm, Embajada de México en Suecia och Embajada Argentina en Suecia - Argentinska Ambassaden i Sverige.

När: 30 september 2018 15:30 - 30 september 2018 16:30

Var: Klarabiografen / Stockholm

Arrangör: PANORAMICA Stockholms latinamerikanska filmfestival och Klarabiografen