Past as Prologue & From a throat of flesh


CAROLINE BYSTRÖM OCH MOA FRANZÉN PÅ KÖTTINSPEKTIONEN I UPPSALA

Onsdagen den 26 september 2018 kl. 18.00 Fri entré

Premiär av Past as Prologue (arbetstitel) Koreografi & koncept: Caroline Byström Utvecklat och framfört av: Antje Velsinger och Caroline Byström Bildkonst & Illustration: Minna Miettilä Kostym: Anke Laerenbergh

Past as Prologue undersöker kittet mellan ögonen och locken. I Past as Prologue möter du två personer som undersöker 'att knyta an' som ren fysikalitet. De spekulerar kring hur vi är privata, tillsammans med oss själva, samtidigt som föränderliga ömsesidiga beroenden definierar gemensamma rum. Rum för intimitet, omvårdnad och kolliderande krafter. Det väcker frågor kring brutalitet och sensualitet, och relationen till sig själv som expanderar in i det andra.


Residensvisning av From a throat of flesh Idé och initiativ: Moa Franzén Framfört och skapat tillsammans med Kajsa Wadhia och Tove Salmgren

From a throat of flesh är en polyfoni av röster som utforskar rösten bortom talet. Vi rör oss genom de uttryck som socialt och historiskt varit föremål för disciplinering och ”civilisering”, som tagits som förevändning för att kategorisera människor som barbariska, djuriska, hysteriska. Våra röster är vårt ljudande kött. En kör, men inte för sång. Röster, men inte talande. Vi råmar, nynnar, frustar och jollrar oss genom det ideologiska landskap som talet och språket bundit rösten vid.

Köttinspektionen Dans är en plattform för experimentell dans och koreografi som kureras av koreograferna Kajsa Wadhia och Tove Salmgren. Köttinspektionen är ett konstnärsdrivet kulturhus i Uppsala som drivs av Konstkollektivet HAKA, teatergrupperna Östfronten och Uppsalas fria teater, och Köttinspektionen Dans.

Köttinspektionen Dans stöds av Kulturrådet, Uppsala kommuns kulturnämnd, Landstinget i Uppsala Län kultur och bildning

När: 26 september 2018 18:00 - 26 september 2018 20:00

Var: Köttinspektionen Strandbodgatan 3 / Uppsala

Arrangör: Köttinspektionen