Migrationer 1976 - 2018 Gloria Gervitz på Söderbokhandeln.


I över fyrtio år har mexikanska Gloria Gervitz (f. 1943) skrivit på samma dikt. En dikt i ständig förvandling och förflyttning. En dikt om att lämna, att bli kvar och om exilens våldsamma arv. Ett lyriskt vindlande flöde där minnen och drömmar korsas och fragmenteras – och en frambesvärjelse av en undflyende existens av inre och yttre migrationer.

För snart tio år sedan publicerades Migrationer för första gången i Sverige och fick ett överväldigande mottagande och påtagligt inflytande på svensk poesi. Sedan dess har dikten skrivits om, förvandlats och växt. Tydligt har motiv av saknad över ett lämnat Mexiko, åldrande och dödens närhet tagit plats i dikten.

I våras utkom den senaste versionen av Gervitz evigt oavslutade dikt, Migrationer 1976–2018, i svensk översättning av Hanna Nordenhök och nu gästar Gervitz Söderbokhandeln för ett samtal med Nordenhök lett av Burcu Sahin.

I samarbete med Rámus förlag.

När: 25 september 2018 19:00 - 25 september 2018 20:30

Var: Söderbokhandeln Hansson & Bruce Götgatan 37 / Stockholm

Arrangör: Söderbokhandeln Hansson & Bruce