Frieda x 3


Ett vaknande vuxenliv går i kras när bussen krockar, guld sprids över olycksplatsen och ryggraden bryts på 3 ställen. Isolerad i en sjukhussäng, insnörad i en gipskorsett hittar Frieda konsten. Livet tar en ny vändning och världen öppnar sig. Men kroppen spjärnar emot, sviker, sabbar. Eller lockar in på nya vägar? Ett poetiskt, rörelsebaserat och humoristiskt scenkonstverk om Frida Kahlo baserat på hennes brev och konst. Om att leva med kronisk smärta och ofrivillig barnlöshet, om dödens närhet och sprudlande livsglädje.

Frieda x 3 är ett scenkonstverk med sin alldeles egna rytm. Det rycker och det smeker. Livet blomstrar för att i nästa stund krackelera, och sen spira upp igen. I de glittrande, skevande, vassa och lena skärvorna som bygger upp ett liv finns Frida Kahlo. Och där finns också vi.

REGI/KOREOGRAFI/SCENOGRAFI DASHA NIKIFOROVA

PÅ SCEN EVAMARIA ORIA NAIDA RAGIMOVA DASHA NIKIFOROVA

MANUS ENSEMBLE, fritt efter Frida Kahlos brev och konst

DRAMATURG ELSA BERGGREN

KOMPOSITÖR EMMA AUGUSTSSON

KOSTYMDESIGNER MATILDA FORSSBLAD

MASKÖR ELENA NIKIFOROVA

SNICKARE/KONSTRUKTÖR SERGII MARIAN

LJUSKONSULTATION HANNELE PHILIPSSON

PRODUCENT EVAMARIA ORIA DASHA NIKIFOROVA

Med stöd av SLL (Stockholms läns landsting) & Skarpnäcks Kulturhus.

Biljetter // 50 SEK //

När: 22 september 2018 15:30 - 23 september 2018 16:45

Var: Skarpnäcks Kulturhus Skarpnäcks Allé 25 / Skarpnäck

Arrangör: Skarpnäcks Kulturhus