Rysslands förbjudna röster - del 2


I samtalsserien om Rysslands förbjudna röster är Ordfront stolta över att presentera elektropunkduon Bartó, dokumentärfilmaren Anastasia Kirilenko och journalisten Alexei Polikhovich.

Bartó - Maria Lubicheva och Eugene Kuprianov - är en Rysslands mest kända elektropunkband. De drar sig inte för att kritisera makten och stötta protester mot människorättsövergreppen i Ryssland. Men att nyttja sin yttrandefrihet som kulturarbetare i Ryssland har krävt sitt pris. Duon anklagades för extremism och efter att ha uppträtt på stora arenor får de nu försöka livnära sig med spelningar på små klubbar och hemliga eller inofficiella konserter i Ryssland. De spelar nu allt mer utomlands istället.

F.d. Radio Liberty korrespondenten Anastasia Kirilenko är en av dokumentärfilmarna bakom TV-dokumentärerna ”Who is Mr.Putin?” och uppmärksammade ”Putin & maffia”. Anastasia Kirilenko berättar om sitt jobb och de obekväma avslöjanden hon gjort om samröret mellan den organiserade brottslighet och Rysslands toppolitiker, bland andra president Putin själv. Att förstå detta samröre är att förstå hur dagens ryska regim funkar, hävdar Anastasia som kallar dagens ryska statsskick för ”kleptokrati”.

I samtalet deltar även Alexei Polikhovich, f.d. Bolotnajafånge som nu jobbar som journalist på OVD-Info. Han berättar bl.a. om hur läget är för den fria teatern idag.

Samtalet genomförs med stöd från Stockholms stad. Plats: Teater Giljotin, Torsgatan 41 i Stockholm Tid: Samtal 17.30 (insläpp från 17:00) Konsert med Bartó 20:00 (med förfriskningar i pausen)

Gratis inträde.

När: 21 september 2018 17:30 - 21 september 2018 21:30

Var: Teater Giljotin Torsgatan 41 / Stockholm

Arrangör: Föreningen Ordfront