Marie Darrieussecq berättar om Paula Modersohn-Becker


Marie Darrieussecqs nya roman Härligt är att leva här handlar om den tyska konstnären Paula Modersohn-Becker. Hon föddes 1876 och blev den första kvinnliga konstnär som målade ett nakenporträtt av sig själv. Romanen är en gripande skildring av hennes liv och hennes banbrytande konstnärliga arbete.

I höst visar Prins Eugens Waldemarsudde en omfattande utställning med titeln Paula Modersohn-Becker och konstnärskolonin i Worpswede. Det blir första gången som Paulas och övriga Worpswedekonstnärers måleri visas samlat i Sverige.

Den 19 september kl 18.00 besöker Marie Darrieussecq utställningen och berättar om konstnärskapet och sin egen relation till konstnären.

Marie Darrieussecqs besök arrangeras i samarbete med Franska Institutet och Prins Eugens Waldemarsudde.

När: 19 september 2018 18:00 - 19 september 2018 20:00

Var: Prins Eugens Waldemarsudde Prins Eugens väg 6 / Stockholm

Arrangör: Prins Eugens Waldemarsudde och Norstedts