En kväll med Adania Shibli


Historien pågår mellan raderna En kväll med Adania Shibli

Fri entré, men anmälan krävs.

Tidskriften Karavan och Bokförlaget Tranan bjuder in till ett möte med den palestinska författaren Adania Shibli. Shibli, född 1974, är en av de mest uppmärksammade arabiska författarna i sin generation, omtalad för sitt lyriskt klingande språk. I våras utkom hon med två kortromaner på svenska: "Beröring" (övers. Jonathan Morén) skildrar en flickas uppväxt och hur hon genom att använda alla sina sinnen försöker förstå sin plats i världen. "Vi är alla lika fjärran från kärleken" (övers. Anna Jansson) är en berättelse om onåbar kärlek och avstånd som bara växer. I Karavans sommarnummer finns också en novell av Shibli publicerad, ”Det här havet är Muhammed al-Khatibs” (övers. Anna Jansson).


Adania Shibli möter översättaren Jonathan Morén i ett samtal om hennes skrivande, och om skapandets villkor på en ofredad plats. Dessutom: Uppläsning, musik & mingel.

När: 18 september 2018 19:00 - 18 september 2018 21:00

Var: Timmermansgården Timmermansgatan 46-48 / Stockholm

Arrangör: Bokförlaget Tranan, Karavan - Litterär tidskrift på resa mellan kulturer, Timmermansgården