Tredje rikets fruktan och elände, Falun


En musikalisk kabaré

I en väv av text och musik får vi gripande berättelser om civilkurage och moral, andlöst spännande, både komiskt och skräckfyllt. Vad händer när man inte vågar lita på sin man, sin granne – eller inte ens sitt eget barn? Rädsla, misstro och förräderi som tränger in i alla samhällsskick skapar ett förgiftat vardagsklimat. Kärlek, längtan och drömmar krossas. Men här finns också vardagshjältar som vågar se längre än till den egna ytterdörren.

Från samlade dagstidningar, dagliga observationer och ögonvittnesrapporter skapade Bertolt Brecht från 1937 ,under sin exil i Danmark, små självständiga scener under titeln ”Tredje Rikets Fruktan och elände”.

Premiär 8 september

Av Bertolt Brecht/ Margarete Steffin

Översättning Ulf Peter Hallberg

Regi Thomas Müller

Scenografi och kostym Gunnar Ekman

Ljussättning Peter Stockhaus

Medverkande Nils Granberg Jon Karlsson Mala Kyndel Caroline Rendahl Yngve Sundén

Musiker Jakob Norin

Musik av Hanns Eisler, Paul Dessau, Kai Andersen, Bernhard Christensen, Mikael Wiehe och Jakob Norin

När: 8 september 2018 17:00 - 1 november 2018 21:00

Var: Dalateatern Teatergatan 1 / Falun

Arrangör: Dalateatern